Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, Bez Bebekleriyle Kültürel Mirası Yaşatıyor

Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, Bez Bebekleriyle Kültürel Mirası Yaşatıyor

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, bez bebekleriyle çocuklara yöresel kültürü ve hikayeleri aktarıyor.

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, 2019 yılında torunu için bez bebek yapmaya başladı ve o günden beri bu sanatı büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Almanya'da geçirdiği gençlik yıllarından sonra Zara'ya yerleşen Bozalioğlu, bez bebek yapımında kendi yeteneğini geliştirerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından El Sanatları Sanatçısı unvanıyla ödüllendirildi.

Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, Bez Bebekleriyle Kültürel Mirası Yaşatıyor

Bozalioğlu, özellikle Covid-19 pandemisi sırasında bez bebek yapımıyla zaman geçirerek hem sanatsal yeteneğini ilerletti hem de çocukların ilgisini çekecek karakterler ortaya çıkardı. Kültürel bez bebekleriyle Atatürk, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca gibi Türk kültür ikonlarını ve Avrupa bebeklerini de hayata geçiren sanatçı, bu eserleriyle çocuklara kültür mirasımızın renklerini ve hikayelerini aktarıyor.

Nilgün Gökkuş Bozalioğlu'nun evi, büyük bir bölümü atölyeye dönüşmüş durumda. Burada yapmış olduğu bez bebekleri sergileyen ve ilçe okullarında öğrencilerle buluşan sanatçı, yaz tatili dönemlerinde çocukları evinde ağırlayarak onlara bez bebek yapımını da öğretiyor. Kendi imkânlarıyla bu sanatı öğrenen Bozalioğlu, ailesinin de desteğiyle bu tutkusunu sürdürüyor ve çocukların kültürel birikimleri keşfetmelerine katkıda bulunuyor.

Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, Bez Bebekleriyle Kültürel Mirası Yaşatıyor

Nilgün Gökkuş Bozalioğlu'nun bez bebekleri, hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çekiyor ve onların yaşamlarına renk katıyor. Sanatçı, gelecek dönemlerde de bu sanatını sürdürmeye ve yeni nesillere kültürel mirasımızı aktarmaya devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler