Okulların Açılmasıyla Viral Enfeksiyon Endişesi Arttı

Okulların Açılmasıyla Viral Enfeksiyon Endişesi Arttı

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar arasında hızla yayılan viral enfeksiyonlar, aileleri endişelendirmeye başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İhsan Başpınar, çocukları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı.

Çocukların saatlerce kapalı sınıf ortamında bir arada bulunmaları, hijyen kurallarına yeterince dikkat edememeleri ve oyun sırasında sık sık yakın temasta olmaları, salgın hastalıkların yayılmasını hızlandırıyor. BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi'nden Dr. İhsan Başpınar, özellikle sonbahar aylarının başlamasıyla viral enfeksiyonların daha hızlı yayıldığını belirterek, hasta çocukların evde dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Başpınar, “Viral enfeksiyonlar okul, kreş ve yurt gibi kalabalık ortamlarda hızla yayılıyor. Hasta çocuklar okula gitmemeli, aksi halde hastalık diğer öğrencilere de bulaşabilir” dedi.

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Doğru Beslenme ve Uyku

Dr. Başpınar, çocukların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için ailelere doğru beslenme ve uyku düzenine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. “Çocukların her besin grubundan dengeli bir şekilde tüketmesi, vitamin ve mineral takviyeleri alması çok önemli. Özellikle D, C ve A vitaminleri ile magnezyum, çinko ve selenyum gibi mineraller bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, çocukların günde en az 8 saat uyumaları gerekmektedir” diye konuştu.

Katkılı ve İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

Dr. İhsan Başpınar, işlenmiş ve paketli gıdaların çocukların bağışıklık sistemine zarar verdiğini belirterek, ailelere bu gıdalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. “Cips, çikolata ve yapay tatlandırıcılar içeren gıdalar çocukların bağışıklığını zayıflatır. Çocukların evde yapılan doğal yiyeceklerle beslenmesi çok daha sağlıklıdır” dedi. Ayrıca kantinlerde sağlıksız gıdaların satışının da sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Telefon ve Tablet Kullanımı Bağışıklığı Zayıflatıyor

Teknolojik aletlerin uzun süreli kullanımının çocukların bağışıklık sistemine zarar verdiğini ifade eden Dr. Başpınar, “Akıllı telefon ve tabletler hem mikropların biriktiği cihazlar hem de uzun süreli kullanımı bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Ayrıca, bu cihazlar psikolojik sorunlara da yol açabiliyor. Çocukları teknolojik cihazlardan uzak tutmakta fayda var” diye ekledi.

Okulların Açılmasıyla Viral Enfeksiyon Endişesi Arttı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.