SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediye

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu belirtti. Bu belediyeler, toplam borcun %67,7'sini oluşturuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla prim borcu olan 5 belediyenin CHP'li olduğunu duyurdu. Işıkhan, "Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi" dedi.

CHP'li Belediyelerin Toplam Prim Borcu 64,8 Milyar TL

Bakan Işıkhan, Türkiye genelindeki belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL'ye ulaştığını belirterek, bu borcun %67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu söyledi. Işıkhan, en fazla borcu olan belediyelerin detaylarını da paylaştı:

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5,7 milyar TL
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi: 5,3 milyar TL
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3,3 milyar TL
  • Adana Büyükşehir Belediyesi: 3 milyar TL
  • Şişli İlçe Belediyesi: 1,8 milyar TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 25,5 Katına Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 2019 yılında AK Parti'den devralındığında 225 milyon TL olduğunu belirten Işıkhan, bugün itibarıyla bu borcun 5 milyar 751 milyon TL'ye çıktığını söyledi. Bu artışın, borcun 25,5 katına çıktığını gösterdiğini vurguladı.

CHP'li Belediyelere Tavsiye: Prim Borçlarını Ödeyin

Bakan Işıkhan, CHP'li belediye başkanlarına sigorta primlerini bir an evvel ödemeleri gerektiği tavsiyesinde bulunarak, "Emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil, veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor" dedi.

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediye

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.