Suudi Arabistan'a yönelik "balistik füze" saldırısı

Suudi Arabistan'a yönelik "balistik füze" saldırısı

TUNUS (AA) - Tunus, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a düzenlediği balistik füze saldırısını şiddetle kınadı. Tunus Dışişleri...

TUNUS (AA) - Tunus, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a düzenlediği balistik füze saldırısını şiddetle kınadı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Tunus, Suudi Arabistan'a dün yapılmaya çalışılan balistik füze saldırısını şiddetle kınıyor." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu saldırının "Yemen'deki insani dramı sonlandıracak, bölgenin barış, istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacak kapsamlı bir siyasi çözümü engelleyeceği" belirtildi.

Açıklamada, saldırıda hiçbir sivilin zarar görmemesinden ve Suudi Arabistan'ın bu saldırıyı engellemedeki başarısından memnuniyet duyulduğu aktarıldı.

Husiler dün Riyad'daki Yemame Sarayı'na balistik füze attıklarını duyurmuş, Suudi Arabistan ise füzenin Riyad'ın güney kesimlerindeyken hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini bildirmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler