TİKA'dan Makedonya'daki selzedelere yardım

TİKA'dan Makedonya'daki selzedelere yardım

TİKA, Makedonya'da hafta sonu meydana gelen, 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenenlere yardım eli uzattı

ÜSKÜP (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Makedonya'da hafta sonu meydana gelen, 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım eli uzattı.

Sel felaketinin ertesi gününde etkilenen bölgelerde ihtiyaç tespiti yapan TİKA, dün akşamdan itibaren hazırladığı yardım paketlerini dağıtmaya başladı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki de bugün selden en çok etkilenen, Üsküp yakınlarındaki Hasanbeg Mahallesi'ni ziyaret etti.

Büyükelçi Şölendil, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her zaman "dost ve kardeş" Makedonya halkının yanında olduğunu belirterek sel felaketinin meydana geldiği andan itibaren Makedonya makamları ile temasta olduklarını söyledi.

Türkiye'deki bazı belediyelerin, TİKA'nın ve AFAD'ın yardımlar için harekete geçtiğini kaydeden Şölendil, "TİKA zaten bu çalışmaları başlattı. Önümüzdeki günlerde bütün ihtiyaçları karşılamak amacıyla diğer yardım malzemeleri ve gerekli ekipman desteği sağlanacaktır." diye konuştu.

Bölgede selden etkilenen diğer köyleri de ziyaret edeceklerini kaydeden Büyükelçi Şölendil, selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

TİKA Üsküp Koordinatörü Tiryaki de sel felaketinin hemen ardından bölgedeki köylerde hasar tespiti yaptıklarını anımsatarak bu kapsamda Hasanbeg başta olmak üzere, bölgedeki diğer köylerde yaşayan ailelere ulaştırılmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan paketler hazırladıklarını söyledi.

Bu yardımları dün akşamdan beri halka ulaştırmaya başladıklarını aktaran Tiryaki, "Bu çalışmaları buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla yürüttük." dedi.

Tiryaki, böyle acı felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak TİKA olarak ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TİKA'nın yardım faaliyetleri kapsamında, bölgedeki afetzedelere 500 yardım paketi dağıtacağı bildirildi.

Büyükelçi Şölendil ve beraberindeki heyet daha sonra, selden etkilenen bölgedeki diğer köyleri ve Hasanbeg'teki bir taziye evini de ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler