Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri, saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti- Komisyon Başkanı Yeneroğlu: - "Milletçe terör eylemleri karşısında birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edip, her birimiz hangi görüşe, hangi anlayışa, yaklaşım biç

ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri, Ankara'daki terör saldırısında yaralananları Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile Başkanvekilleri Fatma Benli ve Şenal Sarıhan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Nurullah Zengin eşliğinde hastanede tedavi gören yaralılara ziyaret gerçekleştirdi.

Yeneroğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısının hemen sonrasında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı doktorlara teşekkür etti.

Hastalara "acil şifalar" dileyen Yeneroğlu, "Milletçe terör eylemleri karşısında birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edip, her birimiz hangi görüşe, hangi anlayışa, yaklaşım biçimine sahip olursak olalım, terörün karşısında kararlı bir biçimde ortak bir duruş sergilememiz tüm milletimizin morali açısından çok önemlidir. Rabbim en kısa zamanda bu kötü günleri aşmamızı ve terör belasından kurtulmuş olarak, refah düzeyimizi, demokrasi düzeyimizi daha ileriye taşıma noktasında hep birlikte sağlıklı ortamlar içerisinde mücadele etmemizi nasip etsin. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Milletimiz de sağduyusunu koruyor. Hep birlikte terör karşısında bir duruş sergiliyor" diye konuştu.

Sarıhan da kardeşlik ve birliğin teröre kurban edilmek istendiğini belirterek, "Teröre, bütün Türkiye toprakları üzerinde yaşayan halkımızla el birliğiyle karşı çıkacağız. Bu ülkenin yaşanılır bir ülke olması, bir barış ülkesi olması konusundaki kararlılığımızı ve mücadelemizi yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Benli ise birlik ve beraberliğin en önemli olduğu günlerin yaşandığını vurgulayarak, herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve bu birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini belirtti.

- "Hastanemizde 7 yaralı tedavi görüyor"

Hastane Yöneticisi Zengin de yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi verdi.

Terör saldırısı sonrası 40 yaralının hastaneye geldiğini hatırlatan Zengin, "Şu anda 7 hasta yatarak tedavi görüyor. Bunların ikisi yoğun bakımda. Birinin maalesef hayati tehlikesi devam ediyor ama diğer 6 hastamız hızla düzeliyor" diye konuştu.

Yaralıların yakınlarıyla bir süre sohbet eden komisyon üyeleri, daha sonra hastaneden ayrıldı.

Ankara'daki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı