Bosna Hersek ve Sırbistanlı gazeteciler TBMM'de

Bosna Hersek ve Sırbistanlı gazeteciler TBMM'de

TBMM (AA) - Bosna Hersek ve Sırbistan'dan "Gazeteci Heyeti Programı" çerçevesinde Türkiye'ye gelen gazeteciler, TBMM'yi ziyaret etti. Basın Yayın ve Enformasyon...

TBMM (AA) - Bosna Hersek ve Sırbistan'dan "Gazeteci Heyeti Programı" çerçevesinde Türkiye'ye gelen gazeteciler, TBMM'yi ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Balkan coğrafyasında yürütülen dezenformasyonu engellemek ve Bosna Hersek ve Sırbistan toplumuna ilk elden bilgi aktarılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan program kapsamında Meclise gelen konuk gazetecileri, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Erbay Kücet, ağırladı.

Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Kücet, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın heyete selamlarını iletti.

Türkiye'nin, Bosna Hersek ve Sırbistan ile yakın bir kültürü paylaştığını ifade eden Kücet, "500 yıllık bir tarihi ortak yaşadık. Sizleri bir kardeş olarak görüyorum, ömrümün sonuna kadar da öyle göreceğim." dedi.

Türkiye olarak Balkanlarda özellikle Bosna Hersek ve Sırbistan'ın gelişmesini yakından takip ettiklerini belirten Kücet, ülkeler arasındaki ikili görüşmeler çerçevesinde birçok ortak noktanın olduğuna da inandığını söyledi.

Bosna Hersek ve Sırbistan'ın, istikrarlı yapıları ile barış içinde geleceğe yürümesine önem verdiklerini vurgulayan Kücet, şunları kaydetti:

"Temel önceliğimiz Bosna Hersek ve Sırbistan halklarının huzurlu olmasıdır. Mutluluğun kaynağı huzurdur. Ülkelerinizdeki iç huzursuzluklar artarsa sizler de huzursuz olursunuz. Türkiye 15 Temmuz gecesi böyle bir huzursuzluğu yaşadı. Devletin içine sızmış ve paralel şekilde yapılanmış bir terör örgütü ile karşı karşıya kaldık o gece. Asker kıyafeti giymiş teröristler o gece, içinde bulunduğunuz TBMM'yi bombalamıştır. Cumhurbaşkanımız o gece medya aracılığıyla yaptığı telefon bağlantısı sayesinde halkın sokağa çıkmasını sağlamıştır. Türklerin bir destanı olmadığını söyleyenler; Türkler destan devri yaşamaktan destan yazmaya vakit bulamamıştır."

Kücet, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yeni bir destan yazdığını, çok sayıda şehit verildiğini ve TBMM'nin bombalara rağmen açık tutulduğunu ifade etti.

Darbe girişiminin Türkiye'ye maddi yönden zarar verdiğine ancak FETÖ'nün hiçbir kontrolünün kalmadığına işaret eden Kücet, Türk halkının demokrasi ve parlamenter sistemi sonuna kadar savunduğunu da gösterdiğini kaydetti.

Kücet, FETÖ'nün yalnız Türkiye'de değil, birçok ülkede yapılandığını da hatırlatarak, Bosna Hersek ve Sırbistan halklarının basın aracılığıyla uyarılmasını istedi.

Konuk gazetecilerin TBMM'nin yapısına ilişkin sorularını da yanıtlayan Kücet, daha sonra katılanlara Meclisin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombalanan bölümünü ve Genel Kurul Salonunu gezdirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler