CHP Sözcüsü Yücel'in Eleştirilerine Diyanet'ten Sert Yanıt

CHP Sözcüsü Yücel'in Eleştirilerine Diyanet'ten Sert Yanıt

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbesine yönelik eleştirileri "saçmalık" ve "hadsizlik" olarak niteleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel'e sert bir açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Cuma Hutbesine Yönelik Eleştirilere Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel'in Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma günü okuduğu hutbeyi hedef alan ifadeler kullanması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sert bir açıklama geldi. Başkanlık, Yücel'in ifadelerinin başta Cuma hutbelerini dinleyen vatandaşlar olmak üzere tüm Diyanet mensuplarını derinden yaraladığını belirtti.

Diyanet'ten Açıklama: "Hutbeler, Huzur ve Güzel Ahlak Mesajları Taşır"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde, Müslüman kadın ve erkeklerin davranışları ve kıyafeti hususunda Kur'an-ı Kerim'in Ahzab Suresi 59 ve Nur Suresi 30-31 ayetleri ile Peygamber Efendimizin hadislerine dayanarak konuştuğu ifade edildi. Açıklamada, "Hutbede beyan edilen cümleler, asırlardan beri Müslümanların bildiği ve ilmihal kitaplarında yazılı olan hakikatlerdir" denildi.

"Başkanlık Olarak Kanunen Sorumluyuz"

Diyanet İşleri Başkanlığı, anayasal görevlerinin "toplumu din konusunda aydınlatmak" olduğunu ve İslam'ın hakka-hakikate davet eden, hayata huzur getiren, güzel ahlakı öğreten mesajlarını milletimize ve insanlığa tanıtmakla yükümlü olduklarını vurguladı. Ayrıca, hutbeler ve diğer faaliyetlerin başkalarının hayatına karışmak amacı taşımadığı, inanç ve medeniyet esaslarını tanıtmak ve tavsiye etmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

"Gençlere Aile Kurmaları Tavsiye Ediliyor"

Açıklamada, evlilik çağına gelen Müslümanların nikah akdiyle evlenerek aile kurmalarının Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette emredildiği ve Peygamber Efendimiz tarafından hadislerle tavsiye edildiği belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Dr. Erbaş'ın hutbesinde, aile olmanın önemini, faziletini ve sorumluluğunu vurguladığını, evliliklerin geciktirilmesinin olumsuzluklarına dikkat çektiğini ifade etti.

"İncitici İfadelerle Değerlendirilmesi Derinden Yaraladı"

Son olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbesinin "saçmalık" ve "hadsizlik" gibi ifadelerle değerlendirilmesinin ibadet bilinciyle hutbeleri dinleyen vatandaşlar ve Başkanlık mensuplarını derinden yaraladığını belirtti. Bu tür eleştirilerin incitici ve araştırılmadan yapılmış ifadeler olduğunun altı çizildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.