Diyarbakır'da Miting, Yürüyüş ve Eylemler Yasaklandı

Diyarbakır'da Miting, Yürüyüş ve Eylemler Yasaklandı

Diyarbakır Valiliği, PKK/KCK terör örgütü çağrılarıyla bağlantılı olarak 9 Ekim 2024'ten itibaren şehirde yapılmak istenen her türlü miting, yürüyüş ve eylemi 5 gün süreyle yasakladığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde düzenlenmek istenen miting, yürüyüş ve diğer toplu etkinliklerin 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklandığını açıkladı. Valilik, yasağın temel nedeninin PKK/KCK terör örgütü çağrıları doğrultusunda planlanan provokatif eylemler olduğunu belirtti.

Kamu Güvenliği İçin Tedbirler Alındı

Valilikten yapılan açıklamada, 9 Ekim 2024 tarihinin, örgüt tarafından bahane edilerek illegal eylemler yapılabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca, bu süreçte kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceği değerlendirilerek, yasağın halkın huzurunu koruma amacı taşıdığı ifade edildi.

Diyarbakır’a Giriş ve Çıkışlar Kontrol Altında

Yasak kapsamında sadece şehir içi etkinlikler değil, aynı zamanda Diyarbakır sınırlarına giriş ve çıkışlar da kontrol altında tutulacak. Eylemlere katılmak amacıyla dışarıdan gelmesi beklenen şahıs ve araçların il sınırlarına girişleri yasaklanırken, Diyarbakır'dan çıkışlar da denetim altında olacak. Yasağın 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’da sona ermesi planlanıyor.

Valilikten Yapılan Açıklama

Valiliğin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Halkımızın huzurunun sağlanması ve belirtilen tehditlerin ortadan kaldırılması maksadıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince Diyarbakır il genelinde her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler 5 gün süreyle yasaklanmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.