Dünya Bankasından Tunus'a 500 milyon dolar kredi

Dünya Bankasından Tunus'a 500 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, Tunus için 500 milyon dolarlık krediyi onayladı

TUNUS (AA) - Dünya Bankası, Tunus'a verilmesi planlanan 500 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, bankanın yönetim kurulunun, "yatırımlarını artırması ve girişim atmosferini geliştirmesi için" Tunus'a 500 milyon dolar değerinde krediyi onayladığı bildirildi.

Açıklamada, "Tunus'a verilen kredi, büyümeyi ve bu büyümeden yararlananların sayısını artırma, ekonomisi daha az gelişmiş bölgelerde, kadınlarda ve özellikle de gençlerde istihdam sağlaması için özel sektörü güçlendirme amacı taşıyor." ifadelerine yer verildi.

Dünya Bankası Kuzey Afrika ve Malta Bölge Sorumlusu Marie Francoise, son yıllarda reform hızını artıran Tunus'ta "reformların korunması ve doğru uygulanmasının" önemli olduğuna işaret etti.

Dünya Bankasının Tunus'a sağlayacağı kredinin, istihdam ve büyümede özel sektörü merkeze alan ülkenin 2020 kalkınma planına katkı sağlayacağı belirtildi.

IMF Yönetim Kurulu, Tunus'a 4 yılda sağlayacağı toplam 2,8 milyar dolarlık kredinin ikinci taksidi olan 320 milyon doları gecikmeli olarak pazartesi kullanıma açtığını açıklamıştı.

Tunus, 2011 yılında Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrim ile görevinden uzaklaştırılmasının ardından demokratik geçiş sürecinde, anayasanın yazılması, iktidarın seçim yoluyla el değiştirmesi gibi birçok başarıya imza attı. Ancak devrim ekonomik beklentileri henüz karşılayamadı. Tunus genelinde özellikle de kırsalda, daha fazla kalkınma ve istihdam talebiyle hala çok sayıda gösteri düzenleniyor. İşsizlik yüzde 15 olarak kaydedilirken bu oranın kırsalda çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler