Elebaşı yurt dışında tutuklu olan suç örgütüne Konya dahil 6 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 6 ilde düzenlenen "Kuyu-27" operasyonları kapsamında 32 şüphelinin yakalandığını ve suç örgütünün elebaşı Beratcan Gökdemir'in yurt dışında tutuklu olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlar sonucunda 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, Antalya merkezli olmak üzere İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Suç Örgütünün Elebaşı Yurt Dışında Tutuklu

Operasyonlar, yurt dışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir’in liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik olarak gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında örgüt üyelerinin, kendilerine haraç vermeyen iş insanlarını darp ettikleri, ikamet, iş yeri ve araçlarına silahlı saldırıda bulundukları belirlendi. Ayrıca, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliği tehlikeye sokma, mala zarar verme ve ölümle tehdit gibi çeşitli suçları işledikleri tespit edildi.

Çok Sayıda Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyonlarda yapılan aramalarda, 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında soruşturma devam ediyor.

"Kuyu-27" Operasyonunun Detayları

"Kuyu-27" operasyonu, uzun süredir takip edilen ve kamu düzenini tehdit eden organize suç örgütlerine yönelik olarak planlandı. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı'nın organize suçlarla mücadelede kararlılığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.