Konya'da iki polisi yaralayan zanlıların olaydan önce kargo aracı çaldığı ortaya çıktı

Konya'da iki polis memurunu silahla yaralayan zanlılar, kaçtıktan kısa süre sonra polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olaydan önce bir kargo aracını çaldıkları ortaya çıktı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Fırat Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çalıntı olduğu tespit edilen 06 DZ 6051 plakalı hafif ticari araç, trafik ışıklarında durduğunda arkadaki polis ekibi şüphelileri yakalamaya çalıştı. Araçtaki zanlılar, Özcan Cihanbeyi ve Mustafa Samit, polislere ateş açarak kaçtı. Olayda polis memurları S.Ü. ve B.K. yaralandı.

Kaçan şüpheliler, çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olay anı, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin polis memurlarına ateş açması ve ardından kaçmaları görülüyor.

Kargo Aracını Çaldıktan Sonra Kaçmaya Çalışmışlar

Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İlk incelemelerde, şüphelilerin olaydan 30 dakika önce, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde bir kargo dağıtım aracını takip ettikleri ve sürücünün teslimat yapmak için araçtan inmesini fırsat bilerek aracı çaldıkları tespit edildi. Çalıntı araçla bölgeden uzaklaşmaya çalışan zanlılar, kısa sürede polis ekiplerince yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum