"Ay-yıldızla dostluk dünyaya kazandırır"

"Ay-yıldızla dostluk dünyaya kazandırır"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:- "Ay-yıldızla dostluk, bütün dünyaya kazandırır. Ay-yıldızla düşmanlık ise herkese kaybettirir"- "AB, terörle mücadelemizde önümüze vize gerekçesi koyamaz. Bu ahlaki ve anlaşmaya uygun bir hadise değildir"

SARAYBOSNA (AA) - LEJLA BİOGRADLIJA - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye ile dostluğun kazandıracağını, aksinin ise kaybettireceğini belirterek, "AB, terörle mücadelemizde önümüze vize gerekçesi koyamaz. Bu ahlaki ve anlaşmaya uygun bir hadise değildir." dedi.

Topçu, "Balkanlar'da Türk Varlığı ve Türkiye'nin Bakışı" konulu konferansa katılmak üzere geldiği Saraybosna'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel değerlerini Anadolu'ya ulaştırmak için burada olduklarını aktaran Topçu, "Amacımız, yüzyıllardır var olan birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi kıyamete kadar taşımak ve bunu ekonomik, kültürel alışveriş ve daha sıkı bir işbirliği haline getirmektir." diye konuştu.

Topçu, Bosna Hersek'in Anadolu'da bilinirliğinin artırılması gerektiğini söyleyerek, düzenlenen gezilerin amacının da bu olduğunu kaydetti.

Dil ve fikirde bir olma noktasında yapılan her türlü faaliyetin içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Topçu, "Düşünürler şöyle demiş: Bir hayalim var. Balkanlar'dan Çin Seddi'ne kaynaşmış, birleşmiş ve fikirde bir olmuş Türk İslam dünyası hayal ediyoruz." ifadesini kullandı.

Topçu, Türkiye'nin Bosna Hersek'i hem ekonomik ve kültürel alanda hem de turizm alanında desteklediğini ifade ederek, "Bu bağlamda, Anadolu Ajansı'mız, Yunus Emre'miz, TİKA'mız, müteşebbislerimiz birçok faaliyet yürütüyor. Bosna Hersek bir ve beraberdir. Boşnağıyla, Arnavutuyla kim kendini hangi ırktan hissediyorsa tek yürek bir vaziyette, daha büyük, daha huzurlu ve barış içerisinde bir Bosna Hersek için uğraşsın." dedi.

Bu topraklarda insanlığa karşı suçlar işlendiğini anımsatan Topçu, bu acıların tekrar yaşanmaması için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Topçu, Ankara güçlü, iri ve diri durduğu sürece Bosna Hersek, Kosova ve Makedonya'nın da güçlü, iri ve diri duracağını vurgulayarak, "Balkanlar'dan Çin Seddi'ne, Galiçya'dan Yemen'e ve Sudan'a kadar tüm mazlum ülkeler güçlü ve iri olur. Onun için Ankara'nın güçlü ve iddialı olması lazım." şeklinde konuştu.

- "AB, terörle mücadelemizde önümüzde vize gerekçesi koyamaz"

Milletlerin kaderleri ve özellikleri olduğunu aktaran Topçu, "Mesela heykel ve sanat denilince akla Antik Yunan gelir, hukuk denilince Roma, din denilince İbrani gelir ama merhamet, kahramanlık ve düşene el uzatmak bizim milletimize mahsus bir hadisedir." dedi.

Topçu, yanında amansız bir savaş sürmesine rağmen Türkiye'nin 3 milyon soydaş, dindaş ve kardeşini misafir ettiğine işaret ederek, insan hakları ve demokrasiden söz eden ülkelerin yöneticilerine en yakın akrabalarını üç ay evlerinde misafir etmeleri çağrısında bulundu.

Yalçın Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu 3 milyon misafirle ilgilendiği kadar Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkeler de ilgilensin. Obama ve Putin'e seslenelim. Putin, en yakın akrabalarını evinde misafir etsin. Obama da yapsın. Yapamazlar, beceremezler. Eşleri ve çocukları isyan eder. Türkiye, şu kadar senedir 3 milyon insanı yediriyor, içiriyor ve giydiriyor. Bu, milletimizin ölçülemeyecek derecede merhametli olmasında ileri gelmektedir."

Topçu, Türkiye'nin terörden en çok zarar gören ama en çok mücadele eden ülke olduğuna dikkati çekerek, "Ne yazık ki dostlarımızdan gerekli desteği görmüyoruz. Aksine onların lojistik ve katılım gibi konularda korumayı, kollamayı, beslemeyi yaptıklarını artık kayıtlarımızda biliyoruz. Umarız dostlarımız bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan vazgeçer." dedi.

Türkiye'nin her gün şehit verdiğini ve bazı şehirlerinin yaşanmaz hale getirildiğini belirten Topçu, "dost" olduğunu söyleyen ülkelerin büyükelçilerinin, ülkenin bölünüp parçalanmasıyla ilgili bildiri imzalayan akademisyenlerin arkasında durduklarını hatırlattı.

Topçu, ABD'de 11 Eylül sonrası politikaları eleştiren yaklaşık 75 bin akademisyenin görevlerinden alındığını vurgulayarak, "AB, terörle mücadelemizde önümüze vize gerekçesi koyamaz. Bu ahlaki ve anlaşmaya uygun bir hadise değildir." dedi.

- "Bölücü terör, milletin iradesiyle temizlenecek"

Anadolu coğrafyasının yer altı ve üstüyle bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu bir coğrafya olduğuna işaret eden Topçu, "Ay-yıldızla dostluk, bütün dünyaya kazandırır. Ay-yıldızla düşmanlık ise herkese kaybettirir." dedi.

Topçu, Türkiye'nin terörle mücadelesine demokratik kural ve kurumlarla devam ettiğini söyleyerek, TBMM'de milletin iradesini temsil edenler tarafından "çukurların başında duran eşkıyaya" yardım ve yataklık edenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının da milletin iradesinin bir yansıması olduğunu kaydetti.

TBMM'de alınan kararın milletin bölücü terörle olan mücadelesindeki kararlılığını gösterdiğini vurgulayan Topçu, "Bu kararlılık sadece Meclis'tekilerin temizlenmesiyle kalmayacak. Ceza kanunlarımız, terörle mücadele kanunlarımız da düzeltilecek. Bölücü teröre kim ne şekilde yardım ve yataklık ediyorsa hepsi milletin iradesiyle temizlenecektir." diye konuştu.

- FETÖ/PDY ile mücadele

Topçu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile olan mücadeleye ilişkin de şunları kaydetti:

"Meselenin aslı şudur: Kendilerini küresel güç olarak gören devletler, yüzyıl evvel bizim medeniyet coğrafyamızda bir harita belirlediler. Yüzüncü yıl dönümlerinde de kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusundaki haritayı yeniden belirlerken Ankara masada olmasın istiyorlar. Ankara'ya diz çöktürmek, enerjisini tüketmek istiyorlar. Terörün her türlüsünü kumar olarak kullanıyorlar. Bunun adı etnik bölücülük oluyor, din maskeli başka tür bir örgüt yapılanması oluyor. Bunların hepsinin farkındayız. Yüzyıl evvel de birisini gönderdiler. Mekke'de imamlık yaptırdılar. Yüzyıl sonra da birini gönderiyorlar. Devlet ve millet olarak bunların farkındayız."

Topçu, 2011 yılından bu yana sivil siyasetin üyesi olduğunu ifade ederek, "Biz siyasi istiklal savaşı veriyoruz. Erdoğan'ın yanında durmayı, milli bir görev olarak kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı