Konya'nın Kapsül'ü TEKNOFEST Adana'ya damga vurdu

Konya'nın Kapsül'ü TEKNOFEST Adana'ya damga vurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kapsül Teknoloji Platformu, 2024 TEKNOFEST Adana’da 44 finalist takım ile yer aldı ve 7 takımıyla toplamda 9 ödül kazandı. Başkan Altay, Kapsül'ün genç yeteneklere sunduğu imkanların başarısını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye'nin teknoloji geleceğine katkıda bulunan TEKNOFEST’in, bilim ve teknoloji alanında gençleri motive ettiğini belirterek Konya’nın Kapsül Teknoloji Platformu'nun da bu vizyon doğrultusunda kurulduğunu ifade etti. Başkan Altay, “Kapsül Teknoloji Platformu'nun desteklediği 44 takım finale kalarak büyük bir başarıya ulaştı. Bu takımlardan 7'si, toplamda 9 ödül kazandı. Bu başarılar, gençlerimizin teknolojik yeteneklerini geliştirmede Kapsül'ün önemini bir kez daha kanıtladı. Tüm takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konya'nın Kapsül'ü TEKNOFEST Adana'ya damga vurdu

TEKNOFEST Adana’da Kapsül Takımları 9 Ödül Kazandı
Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, TEKNOFEST Adana’da 46 farklı kategoride yarışarak 44 finalist takım çıkardı. Kapsül takımları, sergiledikleri performansla toplamda 9 ödül alarak büyük bir başarıya imza attı. İşte ödül kazanan Kapsül takımları:

  • Sancaktar Takımı: İnsansız Hava Araçları kategorisinde birincilik, danışman ve TUSAŞ ödülleri kazandı.
  • Kapsül MSR Takımı: Pardus Hata Yakalama kategorisinde birincilik ödülü aldı.
  • Synbiochem Takımı: Biyoteknoloji İnovasyon kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.
  • Albatros Takımı: Pardus Hata Yakalama kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı.
  • Centauri Takımı: Sağlıkta Yapay Zeka kategorisinde En İyi Sunum Ödülü aldı.
  • Ai Lab/NPC-AI Takımı: Ulaşımda Yapay Zeka kategorisinde Yenilikçi Yazılım Ödülü'nü kazandı.
  • K-Tek Fly Takımı: Uçan Araba Simülasyon kategorisinde En İyi Takım Ruhu ödülünü aldı.

Konya'nın Kapsül'ü TEKNOFEST Adana'ya damga vurdu

Kapsül Teknoloji Platformu TEKNOFEST Adana’da Projelerini Sergiledi
TEKNOFEST Adana 2024’te R1 birinci stantta yer alan Kapsül Teknoloji Platformu, ziyaretçilere projelerini tanıtarak teknoloji dünyasına sunduğu katkıları gözler önüne serdi. Başkan Altay, platformun genç yeteneklerin gelişimine yaptığı katkılara vurgu yaparken, Kapsül’ün önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.