Balkondan düşen öğretmen Eyüp Sağlık 3 aylık yaşam savaşını kaybetti

Balkondan düşen öğretmen Eyüp Sağlık 3 aylık yaşam savaşını kaybetti

Ankara'da iki yıl önce öğrencisinin saygısız davranışlarına karşı hoşgörüsüyle takdir toplayan emekli öğretmen Eyüp Sağlık (60), 3. kattan düşerek ağır yaralandı. Üç aylık tedavi sürecine rağmen kurtarılamayan Sağlık, gözyaşları arasında toprağa verildi.

2022 yılının Mart ayında, Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eyüp Sağlık (60), bir öğrencisinin sosyal medyada fenomen olma çabasıyla gerçekleştirdiği saygısız hareketlerine maruz kalmıştı. Bu olay, başka bir öğrenci tarafından kaydedilip sosyal medyada paylaşılmış ve büyük yankı uyandırmıştı. Olayın ardından Sağlık, öğrencisini affettiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Bu bizim evladımız, atamayız. Kendisine kızmak yerine ona doğruyu öğretmeliyiz.”

Bu sözleriyle toplumsal hoşgörünün simgesi haline gelen Sağlık, öğrencisini sahiplenmesiyle tüm Türkiye'de büyük takdir toplamıştı.

eyup-saglik.jpg

Balkon Kazası Sonucu Hayatını Kaybetti

Üç ay önce, Eyüp Sağlık evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada ayağının kayması sonucu 3. kattan düşerek ağır yaralandı. Sol kolunu kullanamaz hale gelen ve akciğerinde ciddi hasar oluşan Sağlık, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık üç haftalık tedavisinin ardından başka bir hastaneye sevk edilen Sağlık, geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

Balkondan düşen öğretmen Eyüp Sağlık 3 aylık yaşam savaşını kaybetti

Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vefat eden emekli öğretmen için Ankara'nın Çamlıdere ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve öğrencileri katıldı. Eyüp Sağlık, gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kardeşi, Yaşananları Anlattı

Eyüp Sağlık'ın ağabeyi Ali Sağlık, olayla ilgili açıklamalarda bulunarak kardeşinin yaşadığı zor süreci anlattı: "Sabah uykulu haldeyken balkon camını silerken ayağı kaymış. 21 gün hastanede tedavi gördü ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı."

Balkondan düşen öğretmen Eyüp Sağlık 3 aylık yaşam savaşını kaybetti

Sağlık'ın ağabeyi ayrıca, kardeşinin kızının düğününe katılamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi: "Kızının düğününe yetişemedi. İyi bir insan ve başarılı bir öğretmendi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.