- Çin’in Suriye Sorunu Özel Temsilcisi Şie Şiaoyen:

- Çin’in Suriye Sorunu Özel Temsilcisi Şie Şiaoyen:

"Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar vermeli”

PEKİN (AA) - Çin’in Suriye Özel Temsilcisi Şie Şiaoyen, Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerektiğini, muhaliflerin de buna katkı sağlayabileceğini söyledi.

Çin’in Suriye sorununa yönelik duruşu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şie, Cenevre görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini, sorunun bu şekilde çözülebileceği belirtti.

Şie, Suriye sorununun 4 adımda çözüme ulaşacağını, bunların ateşkes, siyasi süreç, insani yardım sistemleri ve terörle mücadele olduğunu kaydetti.

Barış görüşmelerinin devam etmesi ve bu konuda daha fazla ilerleme sağlanması gerektiğini dile getiren Şie, muhaliflerin de çözüm konusunda sinerji yaratacağını, bu yüzden tarafların ateşkesin durması konusunda kararlılık göstermesi gerektiğini söyledi. Şie, ABD ve Rusya’ya Suriye’de ateşkesin sağlanması çağrısında bulundu.

Şie, Çin’in Suriye’de çözüme ulaşılması için ilgili taraflar ve ülkelerle istihbarat paylaşımı ve terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Suriye konusunda ilgili ülkelerin ve uluslararası toplumun terörü her türlüsüne karşı savaşması gerektiğine işaret eden Şie, Suriye halkına gerekli insani yardımların ulaştırılması çağrısı yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı