Eğlence mekanlarına şok uygulama

Eğlence mekanlarına şok uygulama

Konya'nın Akşehir ilçesinde son zamanlarda artan olaylar nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen şok huzur ve asayiş uygulamasında, aranan 3 kişi yakalandı.

Konya'nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, İstasyon Mahallesi'ndeki eğlence mekanlarında son zamanlarda artan olaylara karşı harekete geçti. 63 personelin katılımıyla gerçekleştirilen şok huzur ve asayiş uygulamasında, geniş çaplı denetimler yapıldı. 456 şahıs ve 112 araç sorgulandı. Sorgulama sonucunda aranan 1 şahıs ile bakaya kaçağı olan 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Alkollü Sürücülere Ceza Yağdı

Denetimler sırasında alkollü olarak yakalanan 18 sürücünün ehliyetine el konulurken, 6 araç trafikten men edildi ve otoparka çekildi. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanan 14 sürücüye toplamda 425 bin 529 lira para cezası kesildi. İlçede trafik güvenliğini tehlikeye atan bu kişilere karşı yapılan uygulama büyük yankı uyandırdı.

Silah ve Mermiler Ele Geçirildi

Uygulamada ayrıca bir ruhsatsız tabanca, 37 tabanca mermisi, 25 ses fişeği, 5 av tüfeği fişeği ve 2 adet bıçak ele geçirildi. Bu tür tehlikeli maddelere el konulması, bölgede güvenlik önlemlerinin arttırıldığını gösterdi.

İşletmelere Cezai İşlem Uygulandı

Eğlence mekanlarına yönelik denetimlerde ise izinsiz canlı müzik düzenleyen, kapalı alanda sigara içilmesine izin veren ve çalışanların kimlik bildiriminde bulunmayan işletmelere tutanak tutuldu. Kurallara uymayan işletmelere gereken cezai işlemler uygulanırken, emniyet yetkilileri denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.