FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

BARTIN / KARABÜK (AA) - Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.Cumhuriyet...

BARTIN / KARABÜK (AA) - Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Alanda beklemelerini sürdürdüren vatandaşlara pilav, ayran, helva ve su ikram edildi.

Meydanda demokrasi nöbeti tutanlardan vatandaşlardan Musa Kuş, vatanı, milleti kimseye bırakmayacaklarını bildirdi.

Kuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge siyasi parti genel başkanlarını davet etmesinin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu belirterek, "Bu bir ülke ve vatan meseledir. Bu ülkeyi korumak için yapılan bir mitinge, siyasi parti gözetmeksizin birlikte olunmalıdır." dedi.

Yasemin Güler, meydanlarda ortaya konulan milli ruh ve beraberliğin devam ettikçe Türkiye'nin asla darbecilere izin vermeyeceğini vurgulayarak, "Yenikapıda düzenlenecek mitinge yoğun katılım olacağını düşünüyorum. Bu ülkede ayırım yapmaksızın mitinge darbecilere mesaj vermek için önemlidir." ifadesini kullandı.

- Karabük

Karabük'te vatandaşlar Kent Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Meydanda toplanan vatandaşlar, burada akşam ve yatsı namazını beraber kıldı. ,

Demokrasi nöbetlerine devam eden vatandaşlara, pilav, su ve ayran ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı