Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, Fransa'daki terör saldırısını sert bir şekilde kınadı

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a yolladığı mesajında ülkenin Nice kentindeki terör saldırısını sert bir şekilde kınadı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamaya göre Sibsi, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin Hollande'a taziye mesajı gönderdi.

Saldırıyı sert şekilde kınadığını bildiren ve bu zor şartlarda Fransa'yla dayanışma halinde olduklarını belirten Sibsi, "Tunus halkı ve kendi şahsım adına en içten taziyelerimi sunmak amacıyla bu sabah Fransız Büyükelçisi'nin Tunus'taki konutunu ziyaret ettim." ifadesini kullandı.

Tunus'un Fransa'yla dostluk ve güçlü bir işbirliği ilişkisi içinde olduğunu dile getiren Sibsi, Fransa'nın bu zor sınavı başarıyla geçmeye gücünün olduğunu ifade ederek, tüm dünya insanlarını tehdit eden terör afetine karşı uluslararası toplumun güçlü bir işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Sibsi bu sabah Tunus'taki Fransa Büyükelçisi François Gouyette'yı resmi konutunda ziyaret ederek, "Fransızların başına gelen belen bizim de başımıza gelmiş sayılır" diyerek taziyede bulunmuştu.

Öte yandan, Tunus Parlamento Başkanı Muhammed Nasır, basına yaptığı açıklamada, Fransa parlamento başkanıyla telefon görüşmesi yaptığını ve Fransa halkına taziyelerini ilettiğini söyledi.

Nasır ayrıca, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Tunus asıllı olmasından dolayı Fransa'daki Tunuslulara karşı muhtemel tepkilerden endişeli olduklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı