İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümüyle İlgili Davada İlk Duruşma Yapıldı

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümüyle İlgili Davada İlk Duruşma Yapıldı

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişinin ölümüyle ilgili olarak "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan yargılanan 42 sanığın davası başladı.

Konak ilçesinde yaşanan olayın ardından açılan davanın ilk duruşması İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıkların tamamı fiziken katılırken, tutuksuz sanıkların bir kısmı duruşma salonunda hazır bulundu, bazıları ise SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, aileler ve taraf avukatları da yer aldı.

Mahkeme başkanı, iddianameyi okuduktan sonra sanıklara savunma yapmaları için söz verdi. İlk savunmayı sorumlu şirketin teknik şefi Ahmet Orhan Kaygısız yaptı ve kendisinin olay yerine ilişkin sorumluluğu olmadığını belirtti. Kaygısız, "Olayla ilgili herhangi bir bilgim yok. Saha ekipleri bana bağlı değil" dedi.

Şirket Müdürü Suçlamaları Reddetti

Duruşmada savunma yapan sorumlu şirketin Arıza Onarım Müdürü Ali Külak, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Külak, "9 yıldır sorunsuz işleyen bir tesisin inşasından suçlanıyorum. Kablo derinliği olması gerektiği gibidir, dış etkenler sorun yaratmıştır" şeklinde konuşarak suçlamaları reddetti.

İZSU Daire Başkanı, Sorumlu Şirketi Suçladı

Duruşmada savunma yapan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç ise olayın ardından hazırlanan bilirkişi raporunun aceleyle oluşturulduğunu savundu. Koç, "Sorumlu şirket, bölgedeki arızalara geçici veya kalıcı çözüm getirmemiştir. Olay, bizim müdahalemiz olmasa da yaşanabilirdi" diyerek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Duruşmaya Ara Verildi

Dört tutuklu sanığın savunmalarının alınmasının ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi. Davanın sonraki duruşmalarında diğer sanıkların savunmaları dinlenecek.

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümüyle İlgili Davada İlk Duruşma Yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.