Japon parlamento heyeti, Tunus'ta

Japon parlamento heyeti, Tunus'ta

İkili ilişkilerde yaşanan durgunluğu sona erdirmek için Tunus'a gelen heyet, Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile görüştü

TUNUS (AA) - Japon parlamentosundan bir heyet, yaklaşık bir buçuk yıl önce düzenlenen Bardo Müzesi saldırısının akabinde iki ülke ilişkilerinde yaşanan durgunluğu sona erdirmek amacıyla Tunus'a geldi.

Japon heyetinin başkanı Kazunori Tanaka, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile görüşmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmede 3 Japon turistin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle zedelenen ilişkilerinin yeniden canlandırılması konularını ele aldıklarını ifade etti.

Japon milletvekillerinin, iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri eski seviyesine getirmeyi çok istediğini belirten Tanaka, Tunuslu yetkililerle yapılan görüşmelerin bu anlamda çok verimli geçtiğini söyledi.

Tanaka, pek çok Japon şirketinden Tunus'ta yatırım yapma talebi aldıklarını ve bunu Tunuslu yetkililerle görüşmek istediklerini dile getirdi.

Bardo Müzesi'ne geçen yıl 18 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü Japon olmak üzere İngiliz, Fransız, Belçikalı, Polonyalı, İtalyan, İspanyol, Kolombiyalı ve Rus 20 turist, 1 polis ve 2 saldırgan hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı