Kanıyla katilinin adını yazmıştı: Nurtaç Canan’ın davası görüldü

Kanıyla katilinin adını yazmıştı: Nurtaç Canan’ın davası görüldü

2020 yılında eşi Nurtaç Canan’a 5 kurşun sıkarak yaralayan Ragıp Canan'ın yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı.

Zeytinburnu'nda 2020 yılında eşi Ragıp Canan tarafından vurulan Nurtaç Canan, Ragıp Canan’ın tahliyesi sonrası devam eden tehditler nedeniyle yargıya başvurdu. Ragıp Canan’ın "ısrarlı takip", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından yargılandığı davanın ilk duruşması Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ragıp Canan, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Nurtaç Canan ve tarafların avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Ragıp Canan: "Seni Öldüreceğim Demedim"

Duruşmada savunma yapan Ragıp Canan, eşini tehdit etmediğini savundu. "30 yıllık eşimle hiçbir sorunum yok. Ben ona küfür etmedim, tehditte bulunmadım. Kayınpederime de 'Seni öldüreceğim' demedim, söylediklerim yanlış anlaşıldı" şeklinde konuştu. Ayrıca, elektronik kelepçeyi kasten kırmadığını, duş alırken kelepçenin kendiliğinden koptuğunu iddia etti.

Nurtaç Canan: "Bu Adamdan Kurtulamıyorum"

Mahkemede beyanda bulunan Nurtaç Canan ise, tahliye edilen eşinin tehditlerinin giderek arttığını ve elektronik kelepçeyi 3 defa kırdığını belirtti. "Bu adamdan kurtulamıyorum, sürekli tehdit ediliyorum, şikayetçiyim" diyerek sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkemeden Ara Karar: Tutukluluğa Devam

Mahkeme, sanık Ragıp Canan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianamede Neler Var?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ragıp Canan’ın 2020 yılında eşi Nurtaç Canan’a silahlı saldırıda bulunduğu ve cezaevine gönderildiği belirtildi. 2023 yılında denetimli serbestlikle tahliye edilen Ragıp Canan hakkında, elektronik kelepçe takılmasına rağmen Nurtaç Canan ile iletişim kurmaya devam ettiği ve kelepçeyi birden fazla kez kırdığı ifade edildi. İddianamede, Ragıp Canan'ın "ısrarlı takip" ve "kadına karşı zincirleme şekilde tehdit" suçlarından toplamda 5 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.