Orlando’daki saldırı

Orlando’daki saldırı

ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübünde düzenlenen saldırı, ülke tarihindeki en fazla kişinin öldüğü toplu saldırı oldu

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırı, ülke tarihindeki en fazla kişinin öldüğü toplu saldırı oldu.

Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübündeki saldırı, ülke tarihindeki en kanlı toplu saldırı olarak dikkati çekiyor. Silah satışlarına denetim getirilmesi yönünde tartışmanın sık sık yapıldığı ABD’de, ülke tarihinde benzeri saldırılar daha önce de meydana gelmişti.

2007 yılında Virginia Teknik Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen saldırıda, 32 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı, üniversite yurdunda kalan Asya kökenli bir erkek öğrenci tarafından gerçekleşmişti.

Katil, ilk olarak üniversite kampüsündeki bir yurt binasını basmış ve bir kişiyi öldürmüştü. Olaydan iki saat sonra kampüsün diğer ucundaki mühendislik fakültesi binasına giren 27 yaşındaki Güney Koreli katil, burada da bir sınıfı basmış ve 31 kişiyi daha öldürdükten sonra intihar etmişti.

Tanıklar, katilin ateş açmaya başlamadan önce öğrencilere "Merhaba, nasılsınız?" diye seslendiğini aktarmıştı.

- “Bu çocukları her düşündüğümde deliye dönüyorum"

ABD Başkanı Barack Obama’nın “Bu çocukları her düşündüğümde deliye dönüyorum" ifadeleriyle duygularını dile getirdiği diğer bir olay ise 2012 yılında yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocukların eğitim aldığı Sandy Hook İlkokulu’nda meydana gelmişti.

ABD'nin Connecticut eyaletine bağlı Newtown kasabasında 20 yaşında Adam Lanza adlı bir kişinin ilkokulda düzenlediği saldırıda, 20'si çocuk 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Teksas eyaletinde 1991 yılında gerçekleşen bir diğer olayda ise 23 kişi hayatını kaybetmişti. George Hennard adlı 35 yaşındaki katil, kamyonetiyle önce bir kafeteryaya girmiş, ardından silahıyla içeride bulunanlara ateş etmişti. Daha sonra katil intihar etmişti.

1984 yılında ise California eyaletinde McDonalds'da gerçekleşen olayda 21 kişi ölmüştü. 41 yaşındaki James Huberty isimli katil, kafeteryada bulunanlara ateş açmış ve 18 kişiyi öldürdükten sonra polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Hastalık Kontrolü ve Engelleme Merkezi'nin vermiş olduğu en güncel bilgilere göre, silahlanmaya yasal sınır getirilmeyen ABD'de, 2004 ve 2013 yılları arasında 316 bin 545 insan, silah şiddeti sonucu ABD sınırları içerisinde yaşamını yitirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı