Tunus 61. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyor

Tunus 61. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyor

Ülkenin en yüksek bayrak direğinde göndere çekilen bayrağın kumaşı Türkiye'den getirildi

TUNUS (AA) - Tunus'un Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasının 61. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla ülkenin en yüksek bayrak direğine çekilen Tunus bayrağının kumaşının özel olarak Türkiye'den getirtildiği bildirildi.

Başbakan Yusuf Şahid, katıldığı 61. bağımsızlık yıl dönümü törenlerinde, başkentteki Belveder Parkı'nda yaptırılan 60 metre yüksekliğindeki bayrak direğinde Türkiye'den getirilen kumaşla hazırlanan bayrağı göndere çekti.

Tunus'un uzun süre sömürge altında yaşadığını hatırlatan Şahid "Ülke tarihinde bir dönem bayrağı değiştirmek isteyenler olmuştu ama bu bayrak tüm Tunuslular için övünç kaynağıdır." dedi.

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Belveder Bayrak Alanı Projesi Müdürü Selim Şelluf, "Bayrak özel bir kumaştan imal edilmiştir. 21 metreye 14 metre genişliğindeki bayrak kumaşı Türkiye'den getirildi." dedi.

Ekonomik sıkıntıların sürdüğü ülkede bayrağa ödenen miktarın 300 bin dinar (115 bin dolar) olması tartışmalara yol açarken, bazı bakanlar medyaya verdikleri demeçlerde "Fiyatı ne olursa olsun, bunun maliyeti Tunus'a ağır gelmez" şeklinde açıklamalarda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı