KSO’nun 50. yılında yatırım hedefleri konuşuldu

KSO’nun 50. yılında yatırım hedefleri konuşuldu

Konya Sanayi Odası, kuruluşunun 50. yılında Marmara Bölgesi'ndeki yüksek katma değerli yatırımlara talip olduğunu açıkladı. TEPAV Direktörü Güven Sak ise Konya'nın İstanbul'dan kayacak yatırımlar için ideal bir aday olduğunu belirtti.

Konya Sanayi Odası'nın 25 Nisan 1974 tarihinde kuruluşunun 50. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda, odanın gelecek dönem stratejik hedefleri ve potansiyeli üzerine önemli açıklamalar yapıldı. Meclis toplantısında konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın Marmara Bölgesi'ndeki yüksek katma değerli yatırımlara talip olduğunu vurgulayarak, olası İstanbul merkezli Marmara Depremi'nin ekonomik güvenliği tehdit ettiği bir dönemde, bu riskin dağıtılması gerektiğini savundu. Büyükeğen, Konya'nın büyük ölçekli ve yüksek katma değerli stratejik yatırımlara uygun olduğunu ifade etti.

KSO’nun 50. yılında yatırım hedefleri konuşuldu

Meclis toplantısına konuk olan TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak da, Konya'nın İstanbul'dan kayacak yatırımlar için ideal bir aday olduğunu belirtti. Sak, Konya'nın Türkiye'deki rekabetçi sektörler sıralamasında önemli bir konuma sahip olduğunu ve bu potansiyelinin İstanbul'dan kayacak yatırımlar için cazip kıldığını vurguladı. Ayrıca, Sak yeşil dönüşüm sürecine de değinerek, Türkiye'nin bu sürecin dışında kalmaması gerektiğini vurguladı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, odanın 50 yıllık geçmişindeki başarılarına ve üye yapılarına teşekkür ederken, gelecek dönemdeki hedeflerine odaklanacaklarını belirtti. TEPAV Direktörü Güven Sak ise Konya'nın potansiyelini ve İstanbul ile benzerliklerini vurgulayarak, yeni dönemdeki fırsatları değerlendirdi. Bu açıklamalar, Konya'nın ekonomik ve endüstriyel geleceği açısından önemli bir yol haritası sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.