4 gün süren 'Kıskaç' operasyonuyla 74 FETÖ şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde gerçekleştirilen ve 4 gündür devam eden "Kıskaç-22" operasyonlarında 74 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-22" operasyonlarında 74 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldüğünü belirtti.

Operasyonların Yapıldığı İller ve Şüphelilerin Durumu

Bakan Yerlikaya, operasyonların Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aksaray, Bartın, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat illerinde gerçekleştirildiğini açıkladı. Şüphelilerin FETÖ'nün sözde "Adliye Mahrem" yapılanması, "Askeri Mahrem Yapılanması", "Emniyet Mahrem Yapılanması" ve "Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edildi.

Ele Geçirilen Malzemeler ve Şüphelilerin Yasal Durumu

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinde ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.