ABD'nin Hamas yöneticisi Hammad'ı terör listesine alması

ABD'nin Hamas yöneticisi Hammad'ı terör listesine alması

Filistin Halk Direniş Komiteleri, Gazze'deki ABD vatandaşlarını tehdit eden açıklamaları yalanladı

GAZZE (AA) - Filistin Halk Direniş Komiteleri, askeri kanadı En-Nasır Salahaddin Tugayları'ndan bir komutanın, Gazze Şeridi'ndeki ABD vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarının doğru olmadığını belirtti.

Filistin Halk Direniş Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Hamas yöneticisi Fethi Hammad'ı önceki gün terör listesine almasının ardından Salahaddin Tugayları'ndan bir komutanın yayımladığı video değerlendirildi.

"Gazze'deki ABD vatandaşlarını tehdit eden açıklamalar doğru değil." ifadesine yer verilen açıklamada, ABD yönetiminin kararları ve Filistin halkına karşı takındığı düşmanca tavra rağmen Gazze'deki ABD'liler ve yabancılara iyi muamele edilmesinin önemine işaret edildi.

Açıklamada, yabancılar ile ABD'lilere zarar verilmesine karşı oldukları ve basının da bu türden haberleri naklederken dikkatli olmasının gerektiği belirtildi.

En-Nasır Salahaddin Tugayları'na bağlı bir komutan yayımladığı videoda ABD vatandaşlarına "Gazze'ye girmeyin çünkü istenilmiyor." yönünde açıklamada bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Hammad'ın "yabancı teröristler listesi"ne dahil edildiğini bildirerek, "Hammad'ın Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde söz konusu makamı terör hücrelerinin çalışmalarını organize etmek için kullandığını" ileri sürülmüştü.

Hamas'tan 2006 seçimlerinde Filistin Yasama Konseyi üyesi seçilen ve 2009'da Gazze'deki hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Fethi Hammad 1988-1994 yıllarında İsrail hapishanelerinde tutuklu kalmıştı.

ABD, Eylül 2015'te de Hamas yöneticilerinden Muhammed ed-Dayf, Yahya es-Senvar ve Ruhi Müşteha'yı de terör listesine eklemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı