Bangladeş’teki terör saldırısı

Bangladeş’teki terör saldırısı

ABD yönetimi, bir Amerikan vatandaşının da hayatını kaybettiğini bildirdikleri saldırıyı kınadı

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Bangladeş’te bir Amerikan vatandaşının da yaşamını yitirdiği diplomatik bölgedeki terör saldırısını kınadı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, başkent Dakka’daki diplomatik bölgede bir restoranda gerçekleştirilen saldırıda bir Amerikan vatandaşının da öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Saldırının en güçlü şekilde kınandığı vurgulanan açıklamada, saldırıya ilişkin Bangladeşli yetkililere ihtiyaç duyulması halinde ABD’nin yardıma hazır olduğunun iletildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenerek, “Bu bir alçak terör eylemidir ve ABD, nerede olursa olsun terörizmle mücadeledeki kararlılığında Bangladeş ile uluslararası toplumun yanında yer alıyor.” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da söz konusu saldırıyı kınayan bir yazılı açıklama yaptı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede bir restoranda yaklaşık 35 kişinin rehin alınması eyleminde 20 rehine öldürülmüştü.

Bangladeşli yetkililer, restorana düzenlenen operasyonda saldırganların 6'sının öldürüldüğünü, 13 rehinenin de kurtarıldığını belirtmişti.

Dün gece saldırganla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, yaklaşık 30 polis de yaralanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı