Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Ücretsiz Seyahat Hakkı Artık Daha Kolay

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Ücretsiz Seyahat Hakkı Artık Daha Kolay

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında imzalanan yeni protokol sayesinde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları artık ücretsiz seyahat biletlerini elektronik ortamda daha hızlı ve pratik bir şekilde alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat haklarını daha da kolaylaştıracak önemli bir adım attı. Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında imzalanan yeni protokol ile hak sahipleri artık biletlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde alabilecekler.

Şehit Yakınları ve Gazilere Elektronik Biletleme Dönemi

Yeni protokol çerçevesinde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına verilen ücretsiz seyahat kartları ile demiryolları ve denizyolları şehir içi ve şehirlerarası hatları, belediyeler ve özel şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilmeleri sağlanacak. Önceki uygulamada, hak sahiplerinin biletleme işlemleri için TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye giderek kayıt yaptırma zorunluluğu bulunuyordu. Ancak, yeni protokol ile biletleme işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Bakan Özdemir Göktaş’tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.

Bu yeni düzenleme ile şehit yakınları ve gaziler, biletleme işlemlerini artık herhangi bir kayıt yapmadan elektronik ortamda gerçekleştirebilecek ve seyahatlerini daha konforlu bir şekilde yapabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.