Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Atandı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Atandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile birlikte bakan yardımcısı, büyükelçi, rektör ve üst kademe kamu yöneticiliklerine çeşitli atamalar gerçekleştirildi.

​​​​​​Sağlık Bakanlığı'nda Önemli Değişiklikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Sağlık Bakanlığı'nda önemli değişiklikler yapıldı. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay görevden alınırken, yerine Halim Özçelik atandı. Ayrıca, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker ve Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar görevden alındı. Yeni atamalarla, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıfazlıoğlu getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda İl Müdürü Değişiklikleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda da geniş çaplı bir değişiklik yaşandı. Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alınarak, 21 yeni il müdürü atandı. Yeni atamalarla Adana İl Müdürlüğüne Mustafa Gökboğa, Ağrı İl Müdürlüğüne Ertaç Baki, Aksaray İl Müdürlüğüne Nurettin Ulaş, Balıkesir İl Müdürlüğüne Emine Böçkün, Bayburt İl Müdürlüğüne Salih Köse ve diğer illere atamalar yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Yönetim Kadrosu Yenilendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da çeşitli değişiklikler gerçekleşti. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve Personel Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aydın görevden alındı. Yeni atamalarla Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına Erkan Tarhan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına Betül Kiminsu ve diğer çeşitli pozisyonlara yeni isimler getirildi. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Abdi Dölek atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda İl Müdürü Atamaları

Milli Eğitim Bakanlığı'nda da iki il müdürü görevden alındı. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut'un yerlerine Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hüseyin Kır, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Yusuf Uzantı atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Müfettişleri ve Genel Müdür Atamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan iş müfettişliklerine yapılan yeterlilik sınavında başarılı olan İş Müfettiş Yardımcıları Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz atandı. Ayrıca Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne Buğra Yıldırım, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcılığına ise Fatih Gürkan getirildi.

Üniversitelere Rektör Atamaları Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 11 üniversiteye yeni rektörler atandı.

  • Yükseköğretim Kurulu Üyeliği: Prof. Dr. Metin Topcuoğlu (Üniversitelerarası Kurulca seçildi)

  • Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Fuat Erdal

  • Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Erdal Çelik

  • Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Bayram Yılmaz

  • Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran

  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Semih Aktekin

  • Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz

rekto.jpg

  • İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü

  • İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu

  • Mudanya Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Emin Karip

  • Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Murat Ali Yülek

  • Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü: Prof. Dr. Barış Tan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.