Şiddetli Rüzgar YIKTI GEÇTİ

Şiddetli Rüzgar YIKTI GEÇTİ

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Konya’da öğleden sonra başlayan şiddetli fırtına hayatı felç etti...

Konya’da etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Kırılan ağaç dalları ve sökülen reklam tabelaları araçların üzerine düştü. 

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Göller Bölgesinde meydana gelen lokal hava geçiş sistemi nedeniyle Konya kent merkezi ve bazı ilçelerde şiddetli rüzgar etkili oldu. Yaklaşık 2 saat süren rüzgarın hızı, bazı yerlerde saatte 80 kilometre, açık alanlarda 100 kilometreyi buldu. 

Kent merkezinde kırılan ağaç dalları, yollara ve araçların üzerine düştü. Sökülen reklam tabelaları nedeniyle cadde ve sokaklarda güvenlik tedbiri alındı. 

Bazı cadde ve sokaklarda ağaçların devrilmesi nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Orta refüjdeki ağacın devrilmesi sonucu Ankara yolundaki trafik akışı bir süre durdu. Karatay ilçesindeki kullanılmayan kerpiç evin ise çatısı uçtu. Yeni Mahallede rüzgar nedeniyle kopan elektrik telleri kuru otları tutuşturdu. Yangın, çevredekilerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Şiddetli rüzgar, Beyşehir ilçesinde de etkili oldu. Afşar Mahallesindeki TOKİ İlkokulunun çatısı uçtu. Tedbir amaçlı olarak okulun bulunduğu bölgeye zabıta ekipleri sevk edildi. Beyşehir Gölü kenarında ise boş bir balıkçı kayığı battı.

foro-icerik-206.jpg