Türkiye genelinde bir günde 49 yangına müdahale edildi

Türkiye genelinde bir günde 49 yangına müdahale edildi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz'da ülke genelinde 34'ü orman, 14'ü kırsal alan olmak üzere toplam 49 yangına müdahale edildiğini açıkladı. İzmir'deki büyük orman yangını ise kontrol altına alınma aşamasında.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, 18 Temmuz'da Türkiye genelinde çıkan 48 yangına Orman Genel Müdürlüğü tarafından müdahale edildi. Bu yangınlardan 34'ü ormanlık alanlarda, 14'ü ise kırsal bölgelerde meydana geldi. Özellikle büyüme potansiyeline sahip 9 yangına havadan da müdahale gerçekleştirildi.

İzmir'deki Yangında Büyük Mücadele

Bakan Yumaklı, İzmir'in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi mevkiinde nedeni henüz belirlenemeyen bir orman yangınının çıktığını bildirdi. Yangına, olay yerinin bildirilmesinin ardından 10 dakika içinde müdahalede bulunuldu. İlk müdahale için 7 söndürme uçağı, 19 helikopter, 50 arazöz, 6 iş makinesi ve 359 personel sevk edildi.

Hava Koşulları Yangının Yayılmasına Neden Oldu

Bakan Yumaklı, yangının hızla yayıldığını belirtti. Hava sıcaklığının 38 derece, rüzgar hızının saatte 53 kilometre ve nem oranının yüzde 25 olarak ölçüldüğünü ifade etti. Bu zorlu hava koşulları, yangının Gaziemir ilçesindeki Sarnıç, Fatih ve Hürriyet mahallelerine doğru yayılmasına neden oldu. İzmir Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kamu kurumları, can ve mal kaybını önlemek için gerekli tedbirleri aldı.

Söndürme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Söndürme çalışmaları devam ederken, gece görüşlü helikopterlerin de kullanıldığı belirtiliyor. Bakan Yumaklı, tüm kurumlar, gönüllüler ve vatandaşların işbirliğiyle yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve kontrol altına alınma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.