Orman Yangınlarıyla İlgili Gözaltına Alınan 22 Şüpheliden 9’u Tutuklandı

Orman Yangınlarıyla İlgili Gözaltına Alınan 22 Şüpheliden 9’u Tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak illerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmalarda, 22 şüpheliden 9'unun tutuklandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son günlerde Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak illerinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, yangınlarla ilgili yürütülen soruşturmalarda şu ana kadar 22 şüphelinin gözaltına alındığını, bu şüphelilerden 9'unun tutuklandığını, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 1 kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Ayrıca, 7 şüphelinin gözaltı işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Yangın Soruşturmaları Titizlikle Sürdürülüyor

Bakan Tunç, açıklamasında yangınlarla ilgili soruşturmaların titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürüldüğünü vurguladı. Ormanların, hayat kaynağı olduğunu belirten Tunç, bu alanları korumanın herkesin görevi olduğunu ifade etti. Yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Tunç, yangınlarla mücadelede fedakarca görev yapan tüm ekiplere kolaylıklar dilediğini sözlerine ekledi.

aw269937-01.jpg

7 İlde Meydana Gelen Orman Yangınlarıyla Mücadele Devam Ediyor

12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak illerinde çıkan orman yangınları, geniş çaplı bir soruşturmanın başlamasına neden oldu. Yangınların çıkış nedenleri ve sorumluları hakkında detaylı incelemeler devam ederken, şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 9'u tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, soruşturma süreci de titizlikle yürütülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.