Boşnak gaziler, Çanakkale'yi unutmadı

Boşnak gaziler, Çanakkale'yi unutmadı

Bosna Hersek Gazi İşleri Bakanı Bukvarevic:- "Çanakkale, Türkiye kadar Bosna Hersek için de çok kutsal bir yerdir. Yarın inşallah şehitlerimize Bosna'dan selamlarımızı ileteceğiz"- Altın Zambak Derneği Başkanı Patkovic:- "Her sene Bosna şehitlerinin selam

İSTANBUL (AA) - Bosna Hersek Gazi İşleri Bakanı Salko Bukvarevic, "Çanakkale, Türkiye kadar Bosna Hersek için de çok kutsal bir yerdir. Yarın inşallah şehitlerimize Bosna'dan selamlarımızı ileteceğiz." dedi.

Bukvarevic ve beraberindeki Bosna Savaşı gazileri, Çanakkale'de düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü etkinliklerine katılmak için İstanbul'a geldi.

Salko Bukvarevic, Altın Zambak Derneği Başkanı Serif Patkovic ve 30'a yakın Boşnak gazi, Çanakkale'ye hareketlerinden önce Sultanahmet Meydanı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Her yıl düzenli olarak Çanakkale Zaferi kutlamalarına katıldıklarını anımsatan Bukvarevic, bu yıl Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin davetlisi olarak etkinliklerde yer alacaklarını söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Bukvarevic, "Biz orada hep beraber savaştık. Hem Bosnalılar hem de Türkler ve diğer milletler hep beraber mücadele verdik. Çanakkale, Türkiye kadar Bosna Hersek için de çok kutsal bir yerdir. Bizler, yarın inşallah şehitlerimize Bosna'dan selamlarımızı ileteceğiz." diye konuştu.

Bosna Hersek'teki milli mücadelelerine destek veren Türk halkına ve devletine minnettar olduklarını aktaran Bukvarevic, o dönemde Türkiye'nin önemli destekler verdiğini belirtti.

Bukvarevic, Türkiye'nin yıllardır yanlarında olduğunu dile getirerek, "İnşallah bu beraberlik yıllarca devam edecek. Bosnalı ve Türk gazilerin arasındaki iş birliği geçmişten gelen kardeşliğin iş birliğidir. Buradan tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ve selamlarımızı iletiyoruz." dedi.

Konuşmasında Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığına ve İslamofobiye değinen Bukvarevic, "Biz hak ve adaletle mücadele etmeliyiz. Biz, iyiliği yaymalıyız. İyilik için birlikte mücadele etmeliyiz. Bosna ve Türk halkı zaten iyilik için mücadele etmişlerdir. Biz, her zaman hak ile beraberiz." değerlendirmesini yaptı.

Salko Bukvarevic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Srebrenitsa katliamını sıklıkla dile getirmesi konusunda ise "Srebrenitsa'da bildiğiniz gibi çok masum insan katledildi. Oradaki insanları kimlerin katlettiği konusunun araştırılması için gerekli desteğimizi veriyoruz. Bu konuda her zaman yanınızda oluruz." diye konuştu.

"Aliya İzzetbegoviç'in komutanı" olarak bilinen Altın Zambak Derneği Başkanı Serif Patkovic ise Çanakkale Savaşı ve Bosna Savaşı'nın iki halk için son derece önemli olduğunu söyledi.

Patkovic, şunları aktardı:

"Biz dünyaya şehadet ve kulluk etmek için geldik. Her sene buraya Bosna şehitlerinin selamlarını Türkiye'deki şehitlere iletiyoruz. Bu bizim emanetimiz ve kutsal görevimiz. Çanakkale bir şehit yeridir. Bizim için çok kutsaldır. Bugün Türkiye ve Avrupa'daki olayları görüyorsunuz. Dünyada büyük bir haksızlık var. Halklarımızın asla ve asla uyumaması lazım. Hak üzerinde nöbet tutmalıyız. Gelecek nesiller için şahit olmalıyız."

Cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan gazi grubu, daha sonra otobüsle Çanakkale'ye hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler