Elektrikli ve Hibrit Araç Bakımında Yeni Dönem Başlıyor

Elektrikli ve Hibrit Araç Bakımında Yeni Dönem Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Batarya Elektrikli Araç Bakım Onarımcısı ve Hibrit Araç Bakım Onarımcısı Ulusal Yeterlilikleri ile vatandaşların Mesleki Yeterlilik Belgesi alabileceğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkemizin yüksek teknoloji markası TOGG ve diğer elektrikli araçların bakım ve onarımında görev alacak kişilere yönelik önemli bir gelişmeyi açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Batarya Elektrikli Araç Bakım Onarımcısı (Seviye 4-5) ve Hibrit Araç Bakım Onarımcısı (Seviye 4-5) Ulusal Yeterlilikleri" ile gerekli şartları sağlayan vatandaşların "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alabileceğini belirtti.

Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Katkı

Bakan Işıkhan, açıklamasında yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine vurgu yaptı. “Bu yeni adım, temiz bir gelecek için sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizi desteklemeye devam etme amacını taşımaktadır. Elektrikli ve hibrit araçlar için gerekli bakım ve onarımların kaliteli bir şekilde yapılmasını sağlayacak uzmanların belirlenmesi, bu süreçte büyük önem arz etmektedir” dedi.

Yeni Ulusal Yeterlilikler ile, elektrikli ve hibrit araçların bakım ve onarımında uzmanlaşacak profesyonellerin belirlenmesi ve niteliklerinin artırılması hedefleniyor. Bu gelişme, yeşil dönüşüm sürecinin bir parçası olarak, çevre dostu araçların bakımına katkı sağlayacak ve sektördeki uzmanlaşmayı teşvik edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler