Suriye'de Kayseri Gerilimi: Fehim İsa ve Ebul İz'den Açıklamalar

Kayseri'de bir Suriyelinin 5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesiyle başlayan olayların ardından Türkiye'nin kontrolündeki Suriye bölgelerinde karışıklık yaşandı.

Kayseri'de bir Suriyelinin 5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesiyle patlak veren olayların ardından Türkiye'nin kontrolündeki Suriye bölgelerinde gerginlikler yaşandı. Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa ve Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz, olayların ardından yaptıkları açıklamalarda provokatif hareketlere karşı uyarılarda bulundular.

Fehim İsa: 'Provokatörlere Uymamalıyız'

Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa, yaşanan olaylara ilişkin açıklamasında, provokatif hareketlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. İsa, "Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran, kamu malları ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamalıyız. Fitne ateşi yakan ve fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamalıyız. Türk bayrağına saygılı olmamız gerek. Mübarek devrim bayrağımızın bizim için kutsal olduğu gibi Türk bayrağı da Türk kardeşlerimiz ve bizim için kutsal ve önemlidir. Son olarak özgür halkımızı akıllı ve bilinçli olmaya davet ediyoruz. Özgürleştirilmiş bölgeleri belirsizliğe sürüklememeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ebul İz: 'İtidalli Davranmalıyız'

Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz ise, Türk halkının Suriye halkının mücadelesindeki desteğini vurguladı. Ebul İz, "Suriye halkının mücadelesinde yanımızda olan Türk halkı, bazı ırkçılarla karıştırılmamalıdır. Kurtarılan bölgelerin güvenlik ve istikrarını sürdürmek önemlidir. Bu bağlamda, Cephe El Şamiye liderliği, güvenliği sağlamak ve kamu ile özel kurumları korumak için talimatlar vermiştir. Devrimci halkımızı itidalli davranmaya ve meşru taleplerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırıyoruz" dedi.

Sivil Barışı Koruma ve Saygı Vurgusu

Ebul İz, sivil barışı korumanın önemine de değinerek, "İnsanlara veya mallara yönelik her türlü sabotaj veya suistimal eylemini güçlü bir şekilde kınıyoruz. Barışçıl hareketin ve halkın tüm bileşenleri arasındaki karşılıklı saygının imajını çarpıtanlardan hesap sormak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Müşterek Kuvvetlerden Çağrı: Provokatif Kişilere Karşı Dikkatli Olun

Müşterek Kuvvetler ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilgili kurumlarıyla temas halinde olduklarını ve özgürleştirilmiş bölge halkını provokatif amaçlı kişilerin peşinden gitmemeye çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler