Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Bosna Hersek'te kayıtlı 2 bin 444 seçmen, 8-9 Nisan'da Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde oy kullanabilecek

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te kayıtlı 2 bin 444 seçmen, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında 8-9 Nisan'da Saraybosna Büyükelçiliğinde oy kullanabilecek.

Halk oylaması çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Saraybosna Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Adnan Demir, yurt dışındaki seçmenlerin 57 ülkede, 152 temsilcilikte oy kullanabileceğini söyledi.

Balkanlardan Güney Afrika'ya, Ortadoğu'dan Uzak Doğu'ya kadar sandık kurulan tüm temsilciliklerde AK Parti SKM olarak vatandaşlarla buluştuklarını belirten Demir, bu buluşmalarda vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek çare üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Demir, 1 Kasım 2015'teki seçime kıyasla yurt dışındaki oy kullanımının şu an itibarıyla üç kat daha fazla olduğuna işaret ederek "Bosna Hersek'te oy kullanacak Türk seçmenlerinin sayısı da 425 kişi artarak 2 bin 444'e yükseldi. Buradaki Türk seçmenlerimizin çoğunluğunu öğrenciler, iş adamları, çifte vatandaşlar ve buradaki esnafımız oluşturuyor." dedi.

Saraybosna'da oy kullanacak öğrencilerin çoğunluğunu Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) eğitim alanların oluşturduğunu kaydeden Demir, bu öğrencileri ve diğer şehirlerde yaşayan seçmenleri sandığa gitmesi konusunda teşvik ettiklerini söyledi.

Demir, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek "Cumartesi ve pazar günü 09.00-21.00 arasında IUS'den oy işleminin gerçekleşeceği Büyükelçilik binasına otobüsler kalkacak. Ayrıca Tuzla, Travnik ve Mostar şehirlerinden oy kullanmaya gidecek vatandaşlarımız için otobüs hizmetimiz olacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler