İstanbul'un adayı belli değil ilk seçim vaadi hazır

İstanbul'un adayı belli değil ilk seçim vaadi hazır

Elektrikli araçlar için Türkiye'nin şarj istasyonları haritası açıklandı. Süper hızlı istasyonlarla 15-20 dakikada şarj mümkün olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektrikli araçların Türkiye'de kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla Türkiye'nin şarj istasyonları haritasını açıkladı. Aynı zamanda İstanbul için akıllı yol projeleri de geliyor.

İSTANBUL'UN ADAYI BELLİ DEĞİL AMA PROJESİ HAZIR

İstanbul, Türkiye'nin başkenti adayları arasında heyecanla beklenirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkenin elektrikli araç altyapısını büyütmek için önemli adımlar attı. Bugünlerde trafikte yaklaşık 33 bin elektrikli araç bulunduğunu ve 9.278 şarj soketi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, 2030'a gelindiğinde araçların yüzde 50'den fazlasının elektrikli olacağını öngörüyor.

TÜRKİYE GENELİ 4410 İSTASYON

Türkiye genelinde 4.410 şarj istasyonunda 9.278 şarj noktasının bulunduğunu açıklayan Bakan Uraloğlu, elektrikli araçların hızlı şarjı için 200 kilovat gücündeki süper hızlı şarj istasyonlarının kurulumuna başlandığını ve Mart 2024'e kadar 50 adet süper hızlı şarj istasyonunun hizmete gireceğini söyledi. Bu istasyonlar sayesinde vatandaşlar, elektrikli araçlarını sadece 15-20 dakikada şarj edebilecekler.

Ayrıca, İstanbul'a Hasdal ile İstanbul Havalimanı arasında 30 kilometrelik bir akıllı yol yapılacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu yolun fiber hatlarla donatılacağını ve araçların yol ile haberleşmesini sağlayacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı, ayrıca Bolu'daki otoyolun günlük trafiğinin artmasıyla yeni bir otoyolun inşa edilmesi gerektiğini ve Ankara'dan Beypazarı ve Nallıhan üzerinden Akyazı'ya kadar uzanacak olan 274 kilometrelik yeni bir otoyol projesinin planlandığını açıkladı.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKA

Diğer önemli bir projede, Ankara ile İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Tren projesi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, projenin tasarım hızının Ankara ile Sabiha Gökçen arasında 350 km/saat olduğunu ve bu proje ile Türkiye'nin ulaşım altyapısının daha da gelişeceğini vurguladı.

TÜRKİYE KART

Ayrıca, Türkiye Kart Projesi ile şehir içi ulaşımda ödeme yöntemlerini tek bir çatı altında toplayacaklarını ve bu kartın günlük alışverişlerde de kullanılabileceğini belirten Bakan Uraloğlu, 10 GB ücretsiz internet hizmetinin üniversite öğrencilerine bu ay içinde sunulacağını da açıkladı.

Son olarak, Türkiye'nin Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'ne dair de bilgi veren Bakan Uraloğlu, projeyi Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ile birlikte yürüttüklerini ve Kasım ayında bu projenin 4 ülkenin liderleri tarafından imzalanmasını beklediklerini ifade etti.

Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen çift hatlı demiryolu projesinin tamamlandığını ve Birleşik Arap Emirlikleri ile bu proje hakkında görüştüklerini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler