Kazakistan'ın doğa harikası Burabay Ulusal Parkı'na turist ilgisi

Kazakistan'ın doğa harikası Burabay Ulusal Parkı'na turist ilgisi

Her yıl bir milyona yakın turisti ağırlayan parkın bu yıl Astana EXPO 2017 fuarı kapsamında 3 milyona yakın turisti konuk etmesi bekleniyor- Başkent Astana'ya 250 kilometre mesafedeki park, Burabay Gölü, çam ormanları ve sanatoryumlarıyla öne çıkıyor

ASTANA (AA) - ALİİA RAİMBEKOVA - Kazakistan'daki Burabay Ulusal Parkı, Astana EXPO 2017 fuarı kapsamında milyonlarca turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Başkent Astana'ya 250 kilometre mesafedeki park, Burabay Gölü, çam ormanları ve sanatoryumlarıyla öne çıkıyor. Parkın temiz havası sayesinde solunum yolu hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor.

Her yıl 1 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği parkın bu yıl 10 Haziran'da başlayan ve 10 Eylül'e kadar sürecek olan Astana EXPO 2017 fuarı çerçevesinde 3 milyona yakın turisti konuk etmesi bekleniyor.

Parkın rehberlerinden Olesya Oskanova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burabay'a, Rusya ve diğer komşu ülkelerin yanı sıra Avrupa, Asya ve Arap ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını bildirdi.

Oskanova, "Yılda 1 milyona yakın turist ağırlıyoruz. Bu yıl EXPO'ya gelmesi öngörülen 3 milyon turistin Burabay'ı da ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Parka, Türkiye'den de turistlerin geldiğine değinen Oskanova, Burabay'daki görsel doğa şölenini yukarıdan izlemek isteyenlere Balektau Dağı'na tırmanmalarını tavsiye ettiklerini anlattı.

Burabay'daki "Kırmızı çayır" da denilen yerde ünlü Kazak Lider Ablay Han'ın tahtının kalıntılarının olduğunu aktaran Oskanova, Han'ın geçmişte bu dağda Çin ve Rus elçilerini kabul ettiğini söyledi.

Oskanova, Burabay'daki Ablay Han Müzesi'nin de ilgi çektiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı